Bugun...



1 OCAK 30 HAZİRAN ARASI UŞAK'TA ASAYİŞ OLAYLARINDA NELER YAŞANDI

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin basın açıklaması yaptı

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2024 13:54

1 OCAK 30 HAZİRAN ARASI UŞAK'TA ASAYİŞ OLAYLARINDA NELER YAŞANDI

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, 2024 yılının ilk 6 ayında Uşak'ta gerçekleşen asayiş olaylarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Hemşehrilerimizi bilgilendirmek amacıyla düzenlenen basın toplantısında, çeşitli konulara dair detaylı veriler aktarıldı.

 

Konuşmasına, milli takımımızın başarısını kutlayarak başlayan Vali Ergün, yaklaşan Milli Birlik ve Demokrasi Bayramı’na da dikkat çekti. Ayrıca, orman yangınları konusundaki hassasiyete vurgu yaparak, vatandaşları ormanları koruma konusunda daha dikkatli olmaya davet etti.

 

Uşak'ta son 6 ayda toplam 6,286 olayın meydana geldiğini belirten Vali Ergün, bu olayların %91,7'sinin güvenlik güçleri tarafından aydınlatıldığını söyledi. Bir önceki yıla göre %2'lik bir azalma sağlandığını ve asayiş olaylarındaki aydınlatma oranlarının %89 olduğunu belirtti. Mala karşı işlenen suçlarda ise %11,6'lık bir azalma kaydedildiği ifade edildi.

 

KADINA KARŞI ŞİDDET VE KADES UYGULAMASI

 

Kadına karşı şiddetle mücadelede önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Vali Ergün, 2024 yılı ilk 6 ayında bu tür suçlarda %16,63 oranında azalma sağlandığını açıkladı. KADES uygulamasının önemine vurgu yaparak, ilde bugüne kadar 15,042 kadının bu uygulamayı indirdiğini ve kullanmaya davet etti.

 

ASAYİŞ UYGULAMALARI VE SUÇLARLA MÜCADELE

 

Uşak ilinde 119 asayiş uygulaması yapıldığını belirten Vali Ergün, bu uygulamalarda 272 ruhsatsız silah ve 16 kesici-delici aletin ele geçirildiğini söyledi. Aranan şahısların yakalanması konusunda da başarılı sonuçlar elde edildiğini, 1,260 şahsın yakalandığını ve bu alanda %12,5'lik bir artış sağlandığını ifade etti.

 

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE

 

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede 308 olayın meydana geldiğini ve 437 şüpheliye işlem yapıldığını belirten Vali Ergün, bu operasyonlarda birçok kaçak malzemenin ele geçirildiğini söyledi. Özellikle, 30 Nisan 2024'te yapılan operasyonda ele geçirilen MP5 makineli silah ve 12 tabanca gibi önemli başarılar vurgulandı.

 

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE

 

Narkotik suçlarla mücadelede 504 olayda 673 şüphelinin yakalandığını ve 86 şahsın tutuklandığını belirten Vali Ergün, yaklaşık 10 kilo narkotik madde ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, narkorehber çalışmaları kapsamında 6,816 kişiye eğitim verildiğini ifade etti.

 

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

 

Siber suçlarla mücadelede 458 olaya müdahale edildiğini ve 37 şüpheliye işlem yapıldığını belirten Vali Ergün, önemli operasyonlardan örnekler vererek, bu alandaki başarıları anlattı.

 

OKUL GÜVENLİĞİ VE TRAFİK OLAYLARI

 

Okul güvenliği konusunda da önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Ergün, 16,3 personelin katılımıyla 9,082 okul çevresi ve 1,253 okul servis aracında denetim yapıldığını söyledi. Trafik kazalarını azaltmak için yoğun çaba sarf edildiğini, ancak bu konuda henüz istenilen seviyeye ulaşılamadığını ifade etti.

 

Vali Ergün, basın toplantısının sonunda emniyet ve jandarma personeline teşekkür ederek, yılın ikinci yarısında da başarılı çalışmaların devam edeceğini belirtti. Uşak ilinin güvenliği için özveriyle çalışan tüm güvenlik güçlerine minnettarlığını dile getirdi.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI