Bugun...


İzzet Dönmez

facebook-paylas
BÜTÜN ZAMLAR BİR YANA AMA UŞAK'TA ÇAY NEDEN 10 LİRA ?
Tarih: 14-04-2024 03:18:00 Güncelleme: 14-04-2024 03:18:00


NEYMİŞ EFENDİM ÇAY 10 TL OLMUŞ.

 Merhaba sevgili dostlar, kıymetli Uşak Esnaf Gazetesi takipçileri.Kısa bir Bayram tatilinin ardından geçtiğim sosyal medya da son 2 gündür sürekli Uşak Belediyesinin yaptığı zamlarla ilgili bir doğrama politikası görüyorum. Efendim çay Sosyal tesislerde 10 tl olmuş, Kayağıl termal tesisleri 250 tl olmuş vb gibi bir çok paylaşım. Neymiş yaparsa Yalım yaparmış, kötü yapmış, fena yapmış, bu millete yazık olmuş, daha dur bakalımlar dan Uşaklı sürünecek çay içemeyecek demelere varan bir sürü paylaşım. İnanın bu paylaşımların çoğunu gülerek okudum ve bu paylaşımlarda gözüme çarpan ilk nokta genelde İktidar partisi sempatizanlarının veya Chp düşmanlarının paylaşımları oldu. Arkadaşlar tabi ki eleştiri hakkımız var, tabi ki alkışladığımız gibi eleştireceğiz de, ama bunu belli bir mantık içersin'de veya belli bir amaca hizmet ederek değilde objektif olarak yapmalıyız. Şimdi sizlere Türkiye'den bilmenize rağmen hatırlatma açısından bir kaç örnek vereceğim.

. Bu ülkede ;
1 LT Mazot 45 TL
1 KG Et Kemiksiz 750-800 TL
1 Adet orta boy tavuk 200 TL
1 KG Kıyma 600 TL
1 KG Yenilebilecek Bal 1200 TL
1 Paket sigara 70 TL
1 Fincan kahve 100 TL (Kafelerde)
1 KG Patates 20 TL
1 Araba (Binilecek) en düşük 1.5-2 Milyon TL
1 Cep telefonu 10.000 TL
1 Katmer 50 TL
1 Kıymalı Pide 150 TL
1 Mende ekmeği 40 TL
1  Dolar 32.5 TL
1 Küçük altın 4.500 TL
Elektrik, Doğalgaz fiyatları, marketlerde can sıkıldıkça yapılan zamlar ise cabası.
Bu liste böyle uzayıp gider arkadaşlar. Şimdi Türkiye'de yaşam kalitesi bu kadar düşmüşken, belirli bir kesimin dışında kalanlar ve bilhassa emekliler temel gıda maddelerinin hiç birini alıp evine götüremezken sen hiç kelam etme, bu kadar olmaz deme, isyan etme, tepki gösterme, yeter artık deme, inanılmaz şekilde yapılan zamları yut geç, sesini çıkartma partimden bana laf ederler diye ondan sonra kalk Belediye çayı 10 TL yaptı diye ağzına geleni, aklına geleni yaz, al eline en keskin bıçağını daha 1 haftalık Belediye Başkanını acımadan lime lime doğra, Hala emeklilere 1 TL ye çay veriliyor neden onu da alkışlamıyorsun, neden teşekkür etmiyorsun 1 TL  ye satılan çay içinde 10 lira olunca celalleniyorsun ? sonra de ki ben halkım eleştirme hakkım var tamam varda Türkiye batıyor neden iki laf etmiyorsun da çay 10 lira oldu diye tepiniyorsun ? Lüks kafelere gidip sırf foto vermek için bir çaya 30 TL, bir kahveye 100 TL veriyorsun gıkın çıkmıyor da Uşak için bir şeyler yapacak olan, kazancını Uşak için harcayacak olan kuruma neden acımasızca ver yansın ediyorsun ? Sizin yaptığınız hak mı ? adalet mi ? Durun bakalım daha dün 1 bugün 2 belki ilerde çok güzel şeyler olacak, çok güzel şeyler gelecek ardı arkasına. Ayrıca bu eleştirileri yapan kişiler neden geçen Belediyenin ve yönetimin sürdüğü saltanatla ilgili 1 kelime bile etmediler ? Şimdi arkadaşlar eğri oturalım doğru konuşalım, sıradan bir vatandaşın yaptığı eleştirilere de saygım sonsuz ama belli bir amaç için sırf hadi toplanıp çamur atalım felsefesi ile yapılan eleştirilerin karşısındayım. Bu kişi Sayın Yalım değilde Sezer Ateş'te olsa aynısını yapardım, Muhammet Gür'de olsa aynısını yapardım. Madem zamlara karşısınız, Madem 10 tl olan çay fiyatını deli gibi eleştiriyorsunuz sizleri bundan sonraki hükümet tarafından yapılan zamlar karşısında da aynı azim ve acımasızlıkla eleştiri yapmaya vatandaşın hakkını aramaya ve sesinizi duyurmaya davet ediyorum. Lütfen aynı hassasiyeti Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımızı düşünerek de gösterin gelen zamlar hepimizi derinden etkiliyor çünkü.

Arkadaşlar şimdiye kadar şahsım adına Belediyemizin geçmişten bugüne yaptığı hiç bir zammı eleştirmedim, çünkü en azından paranın bir bölümününde Uşak için harcanacağını biliyorum. Belediye yi hiç eleştirmedim mi hem de en acımasızın dan, en ateşli şekilde eleştirdim, giden belediye yi eleştirdim sayın Çakın'ı sevmeme rağmen ama yapılan icraatlarla ilgili, yapılan işlerle ilgili pek çok kez eleştirdim ve hep yerli yerinde birer eleştiri oldu, asla kulaktan duyma şeylerle eleştiri yapmadık, Ama yapılan zamlarla ilgili asla eleştiri yapmadım belediyemize çünkü Türkiye'nin durumu ortada. Esnafın durumu ortada, bir esnafın ayakta kalmak için neler yaşadığını yakın çevremden çok iyi biliyorum kolay değil öyle bu işler. Aynı şekilde bu Belediye içinde geçerli artan maliyetler, çalıştırılan işçi aylık ve sigortaları satılan ürünlere gelen aylık zamlar hiç de kolay değil altından kalkabilmek.

Değerli okurlar yukarıda ne demek istediğimi, ne anlatmaya çalıştığı mı pek çoğunuz anladı tabi ısrarla anlamak istemeyenlerde olacaktır onlarda bizi eleştirecekler ve yakıştırmalar yapacaklardır yapsınlar bizim halkımız karşısında boynumuz kıldan ince, yeter ki her vatandaşımız adalet li bir şekilde davrandığına inansın bu bize yeter.

"Eleştiriye aldırmayın. Eğer doğru değilse, yok sayın; eğer adil değilse, sinirlenmeyin; eğer cahilceyse gülüp geçin; eğer haklıysa, eleştiri değil demektir. Ondan ders çıkartın."

Saygılar Bizden Efendim
İzzet Dönmez 
izzetdonmez064@gmail.com

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI