Bugun...



BASIN KULÜBÜ PROGRAMIN DA ÖZEL HASTANE YÜKSEK FİYATLARI KONUŞULDU

Geçtiğimiz Salı akşamı yayınlanan Basın Kulübü programı yine Uşaklının sesi olarak Uşak'ta ki özel hastanelerde uygulanan fahiş fiyatları ele aldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-06-2024 23:40

BASIN KULÜBÜ PROGRAMIN DA ÖZEL HASTANE YÜKSEK FİYATLARI KONUŞULDU

BASIN KULÜBÜ PROGRAMINDA USTA GAZETECİLER İZZET DÖNMEZ, ÖZKAN YAVAŞ, KARTAL ŞAHİN VE SONER DEMİRÖZ, UŞAK' TA ÖZEL HASTANE MUAYANE ÜCRETLERİNİ KONUŞTULAR. UŞAKTA VATANDAŞ ÖZEL HASTANEYE ÖDEDİGİ FAZLA ÜCRETİ SGK YA GİDEREK GERİ ALABİLİYOR.

 
 

GAZETECİLER BASIN KULÜBU PROGRAMINDA ÖZEL HASTANELER KONUŞULDU.

UŞAK'TA İSTEYEN HERKES ÖZEL HASTANE AÇABİLİR, 

ÖZEL HASTANE AÇILMASINDA SINIR VAR DENİLMESİ DOĞRU DEĞİL.

Özel hastanelerin muayene ücretleri konusunda kamuoyunu bilgilendirirken, konuyla ilgili bazı yanlış anlaşılmalarda düzeltildi.Soner Demiröz, “Özel hastanelerin fiyat belirleme yetkilerinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne değil, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) na ait.” İfadesini kullandı.

 

Ayrıca Demiröz, Öztan Hastanesi'nin diğer hastanelere ruhsat verilmesini engellediği yönündeki söylentilere de değindi. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Sağlık Bakanlığı’nın yatırım yapacak herkesin özel hastane açmasına izin verdiğini vurguladı.

MUAYENE ÜCRETLERİ KONUSUNDA UYARILAR..!

 

Özel hastanelerin belirlediği muayene ücretlerinin 115 TL ile 160 TL arasında değiştiğini ifade eden Demiröz, bazı hastanelerin bu ücretleri Cumhurbaşkanı onayı ile iki katına kadar talep edebileceğini belirtti. Ancak, Uşak dahil, Kütahya, Manisa gibi vilayetlerde, 550 TL ile 650 TL arasında muayene ücreti talep eden hastanelerin yasalara aykırı davrandığını söyledi.

 

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ TAVSİYELER..!

 

ÖZEL HASTANEYE VERDİĞİNİZ ÜCRETİ GERİ ALABİLİYORSUNUZ.

 

Demiröz, vatandaşların 115.Tl veya branşına göre 160.Tl muayane ücreti haricinde,yüksek muayene ücretleri ile karşılaşmaları durumunda SGK İl Müdürlüğü’ne ve Cimer'e  şikayette bulunmalarını önerdi.

 

Özel hastanelerin fahiş ücret talep etmeleri durumunda, vatandaşların polis çağırarak tutanak tutturmaları ve aldıkları makbuzlarla SGK'ya başvurmalarını böylelikle, ödenen fazla paraların geri alınabileceğini ve hastanelere cezai işlem uygulanacağını belirtti.

 

Demiröz, son olarak hastanelerde vatandaşların bilgilendirilmeden yapılan tetkikler için ücret talep edilmemesi gerektiğini söyledi. Bilinçli vatandaşların bu tür uygulamalara karşı çıkabileceklerini vurguladı. Uşak halkına seslenen Demiröz, hastanelerin yasa dışı ücret taleplerine karşı duyarlı olmalarını ve gerekirse şikayetçi olmalarını istedi.

 

ÖZEL ÖZTAN HASTANESİ 115 TL İLE 160 TL OLMASI GEREKEN MUAYENEYE TAM 650 TL İSTİYOR.

 

YETKİLİLERDE BUNA BİR ŞEY DEMİYOR.

 

Gazeteci Modaratör İzzet Dönmez ise Geçen hafta hastalığı için Özel Öztan Hastanesine ulaştıgını ve muayane için 650.TL İstenildigini söyleyerek lütfen SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SGK yada eski adıyla SSK ya baş vurun arayın şikayet edin paranızı geri alın dedi.

 

Göz göre göre Uşakın göbeginde bu fazla ücretlere Devletin neden ses etmediğini denetlemediğinide soran Gazeteciler, Rakebet Kurumu dahil, SGK nın hızla Devletin belirlediği mevzuat ve fiyatlara uymayan özel hastane ve sağlık kurumlarına madahale etmesi gerekir neden bekleniliyor dediler.

 

Gazeteci Akademisyen Kartal Şahinde Özel Öztan Hastanesine eşini götürdügünü bir süre tahlil istenildiğini belirterek eşim Akademisyen Bioloğ olduğu için bu tahlillere hiç gerek yok neden istiyorsunuz diyerek bunları yaptımadıgınıda söyleyerek bilinçli olanlar bunu tespit edebiliyor ama vatandaş malesef bunu bilmiyor dedi.

 

Uşakta Özel Öztan Hastanesinin hala muayane ücretlerini 650.tl olarak aldığını söyleyen gazeteciler bunu kim durduracak diyerek yetkilileri göreve çagırdı. Önümüzdeki haftalarda bu konuyu yine gündeme getireceklerini söyleyen gazeteciler, gerekirse STK lar ile birlikte bu durumu Bilbor Açık hava duyuruları ile vatandaşa iletecegiz. Eğer yasal olmayan bir şey varsa bunu özel hastaneler denetime bile gerek duymadan yapmalıdır.Bu durumda çok dikkat çekiyor dediler.

 

VATANDAŞ ÇEKİNMESİ SGK ZATEN BU DENETİMLER İÇİN VAR.

 

Özel Hastanelerden mutlaka aldıgınız hizmetin faturasını belgesini alın SGK giderek kontrol ettirin. Zaten 650. Tl ye muayane olmuşsanız fazla alınan bu ücreti SGK ya gittiginizde size iade edeceklerdir. Bundan önceki muayane ve özel hastane fatura ve ödeme bilgileri ile SGK giderseniz belkide haberiniz olmadan çok yüksek alınan ücretler vardır, onları geri alabilirsiniz diyen gazeteciler, Özel hastanenin özelliklede NEDEN BU KADAR YASAYA UYMAYAN ŞEKİLDE MUAYANE ÜCRETİ ALDIĞINI ANLAMIYORUZ BUNLAR DENETLENMİYORMU DEDİ.

 




Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI