Bugun...


Olgay Alaşehirli

facebook-paylas
Bir Şehrin Geleceğine Karar Veriyorsunuz
Tarih: 28-03-2024 23:03:00 Güncelleme: 28-03-2024 23:05:00


Seçime bir haftadan kısa bir süre kaldı, herkesin kafası karışık ve seçim bitsede kurtulsak diyenlerin sayısı oldukça fazla.


Halkımızda oluşan düşünce tüm adayların belirli bir para gücüne sahip olduğu ve zaten para gücüde yoksa seçime aday olmayı bırak aday adayı olması bile çok zor. Orta halli bir adayın bu şekilde hazırlanılan bir seçimde aday olma ihtimali ortadan kalkıyor.


Uşak belediye başkan adaylarımıza gelince hepsinin bir çok projesi var, adayların projelerine göre oy verelim desem tüm adayların projeleri ve bu şehirle ilgili hayalleri hemen hemen aynı o yüzden çoğu seçmen hangi adayda karar vereceği konusunda kararsız kalmış durumda.


Tabi ki bu adayların hangisinde karar vereceğimiz konusunda ki en büyük ve en belirleyici etken hangi partinin adayı olduğu, çünkü çoğu seçmen takım tutar gibi parti tuttuğu için adayın projeleri ve kişiliği seçmen tarafından pek önemsenmez.İşte bu yüzden seçilecek aday seçmen için idealinde ki partinin adayıdır.Adaylara partiler kanaadından bakacak olursak seçilen adaylar paralı ve o şehirde tanınan kişiler arasından seçilir ama en büyük etken yine adayın maddi durumudur.(Bu arada kayınpederim ben a partisinden aday olacağım dedim ama babam b partisinden başkasına oy vermez bilirim.bana verieceksin değilmi bu secimde dedim hiç bir güç başka partiye oy verdiremez bana sen olsan bile dedi)
Aslında belediye seçimlerinde olması gereken parti gözetmeksizin adayın kişiliğine ve güvenilirliğine bakarak gerçekten o kente faydalı olabilecek birini seçebilmektir. Peki güğnümüzde seçmen bunlaramı bakıyor yoksa partim kimi aday gösterirse göstersin ben oyumu ona veririm mi diyor ? Seçmenin Ülke durumunu, şehrini ve kendinin hatta çocuklareının geleceğini düşünerek oy vermesi aslında en akilane yöntem.


Bakın mesela Türkiyenin pek çok il ve ilçesinde bağımsız adaylar da varve bu adayların çoğu bir partiye üye olmadıkları için ne kadar dürüst ve kişilikli birileri dahi olsa bu tür adaylara oy verilmiyor. Halkın oy vermeme sebeplerinin başında da belediye meclisinde ve il genel meclisinde bu tür adayların sandalye sayısı olmaması. 
Şimdi gelelim asıl meseleye, bu seçimde belediye başkanı seçmek kadar 2 pusulaya daha oy vereeceğiz bunlar;
1 İl genel meclisi üyeleri
2 Belediye meclisi üyeleri
Başkanlar bu adayların kendi listesinden yada parti listelerinden açıklar. Bu adayların sayısı ise Uşak için 50 ye yakındır, seçime giren aday sayısı 10 olsa bu da gösterirki 500 kişilik bir üye seçimi yapılacak. Bu konuda şu konuya değinmemiz gerekiyor bunlar komşumuz, anıdığımız ve arkadaşımız olabilir, bu adayları soruşturup hangisine oy vereceğimze karar verebiliriz. Aslında önemsiz gibi görünen bu konu bir şehrin geleceği için oldukça büyük bir önem taşır çünkü şehirle ilgili alınacak nihai kararlar bu meclisten geçer. Yani başkan aayına vereceğiniz oyun önemi kadar meclis üyesiliği için kullanacvağınız oy da çok önemlidir. Seçmen seçim yaparken oy kullanıurken meclis üyesi adaylarını da iyi takip etmeli ve partisine bakmaksızın gerçekten iş yapacağına inandığı bu şehire faydalı bir şeyler kazandıracağına inandığı meclis kürsüsünde ki görevinin sadece el kaldırıp indirmek olmayacağını bilen iş bilir adaylar için oy kullanmalı.


Değerli okurlar genel seçimlerde de olduğu gibi şehrimiz için büyük önem taşıyan belediye başkanlığı seçimin de çok iyi irdeleyip adayları tanıyarak oy vermek bizlerin bu şehire olan borcumuzdur, çünki vereceğiniz her oy bu şehrin geleceğini etkileyecek birer faktördür.O yüzden tüm seçmenlerin belediye seçişmlerinde çok dikkatli oy kullanması gerekir.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI