Bugun...



Ege Bölgesinde İl İl Son Seçim Analizi

İstanbul merkezli bağımsız bir strateji merkezi Ege bölgesi'nde bulunan illerin son oy hareketlerinin şablonunu çıkardı.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-05-2023 22:43:54 Tarih: 03-05-2023 19:49

Ege Bölgesinde İl İl Son Seçim Analizi

İstanbul merkezli bağımsız bir strateji merkezi yaptığı çalışmalarla ilgili Ege bölgesini lapsayan bir oy haritası paylaştı.

Ege bölgesinde İzmir, Afyon, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak ilini kapsayan oy haritasında partilerin son kamuoyu araştırmaları ve anketler ışığında son durumları ele alınıyor.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri yaklaşırken Siyasi partilerde yoğun bir süreç yaşanmakta seçim sonuçlarının nasıl olacağına ilişkin bir çok kamuoyu çalışması yapılırken Uşak için bir çalışmada stratejikoyhareketi ismiyle bilinen gruptan geldi  Ege Bölgesi’nde il il D'Hondt sistemine göre yapılan çalışmaya göre  CHP’nin her durumda 1 milletvekili çıkardığı ve 2 milletvekiline oylarının yetmediği fazla oylarından bir kısmıyla İYİ Parti’ye destek verirlerse İYİ Parti’nin de 1 milletvekili çıkararak, Uşak’ta muhalefetin üstünlüğü ele geçireceği hesaplandı. Konuyla ilgili stratejikoyhareketi adına Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, “İl İl D’Hondt sistemine göre çalıştık, olabildiğince bilimsel yöntemlerle, oyunuzu nereye vermenin en faydalı olduğunu hesapladık. Herkes gönlünden geçene oy vermek ister, ama bu seçim önemli. Kazandıran partilerde birleşelim” ifadesine yer verildi.…

İşte merkezi İstanbul'da bulunan bağımsız strateji merkezinin Ege bölgesin için il il yapmış olduğu değerlendirme tablosu




Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI