Bugun...



BİR ÖĞRENCİNİN NAKİL KONUSU UŞAK'TA GÜNDEM OLDU.

Hiperaktif bir öğrencinin mehmetcik ilkokuluna nakli velileri ayağa kaldırdı.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2023 05:32

BİR ÖĞRENCİNİN NAKİL KONUSU UŞAK'TA GÜNDEM OLDU.

Uşak'ta geçtiğimiz günlerde hiperaktif bir öğrencinin Özgöbe ilk öğretim okulundan alınıp Mehmetcik ilk okulunda en kalabalık sınıfa verilmesi Uşak'ta gündem oldu.

 
Mehmetcik ilkjokulu velileri  bugün Özgöbek ilk öğretim okulu önünde toplanarak konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
İşte velilerin öğrenci nakli ile ilgili olarak yaptıkları basıun açıklaması metni;
 
 

Değerli Basın Mensupları, Değerli Veliler;

 

Bugün burada bir anda Uşak gündemine oturan ve Özgöbek İlkokulu ile Mehmetçik İlkokullarında çocukları eğitim gören velileri endişelendiren bir olay ile ilgili toplanmış bulunmaktayız.

 

Hemen hemen tüm Uşak halkının da iyi kötü haberdar olduğu bu olayda Özgöbek İlkokulu’nda yaşananlar Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendi alanına girmiş ayrı bir soruşturmalık ve belki davalık bir olaydır ve biz Mehmetçik İlkokulu velilerine bu hassas konuda açıklama yapmak düşmez.

Ancak 1,5 yıldır Özgöbek İlkokulu’nda devam eden sıkıntılar, en sonunda bizlere de aksettirilmiş durumdadır.

 

Eğitim hayatına uyum sağlamakta zorlanan bir öğrenci ve ailesi bir anda eski okulunda sorunlu hale gelmiş sını

 

ftaki veliler ile içeriğini tam bilmediğimiz sorunlar yaşanmış, eski okul yönetimi ile çözülememiş sorunlar ne yazık ki bizlere aksettirilmiş durumdadır.

Bir iddiaya göre bu durumun çözümünün Özgöbek İlkokulu’nda sınıf mevcudu en az olan bir şubeye aktarılması kararı alınmıştır fakat bu karara uyulmadığını öğrendik. Bu karara uyulmaması aşamasında Uşak İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü’nün etkisi olduğunu duyduk. Çocuğun Özgöbek İlkokulu’ndan kaydı alınarak, Mehmetçik İlkokulu’nda 2. Sınıflar içerisinde en kalabalık nüfuslu şubeye aktarılmıştır. Burada dikkat çekici nokta çocuğun öğrenim gördüğü sınıf mevcudu bile şu andaki sınıf mevcudundan oldukça azdı. Yeni Milli Eğitim Müdürünü bu olayı araştırmaya davet ediyoruz.

Bu çocuğumuzun okulumuza kaydının yapılmasındaki sır perdesi ayrı bir olay, sınıf şubeleri arasında en kalabalık olan sınıfımıza verilmesi de ayrı bir olaydır. Milli Eğitim Bakanlığı çocukların eşit imkanlarla eğitim görmesi için uğraş verirken en kalabalık nüfusa sahip şubeye öğrencinin verilmesi biz veliler için bir muammaya neden olmuştur. Biz veliler olarak bu durumu onaylamıyoruz. Bir anda okulundan ve sınıfından ayrılıp başka bir okulda kalabalık bir sınıfa verilen bu öğrencinin pedagojik olarak sorunlar yaşayacağı inancındayız. Bu öğrencinin RAM gözetimi Özgöbek İlkokulunda yapılması gerekirken apar topar okulundan gönderilmesi ayrı bir muammadır. Pedagojik açıdan hangi gerekçeyle neye dayanılarak bu şubenin seçildiğini merak etmekteyiz.

Sınıf değişikliği beklerken bir anda, farklı bir okul farklı bir sınıfa verilen bu öğrencinin ne yazık ki uyum sağlamasının zor olacağı bir gerçektir. Geldiği sınıf mevcudu daha düşük bir öğrenci sayısına sahipken şimdi daha kalabalık bir sınıfta eğitim görmeye başlayacak ve zaten zarar görmüş eğitim hevesi ve psikolojisinin daha da bozulacağından endişe duymaktayız.

 

Bu durumu dile getirmek adına gittiğimiz Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çeşitli yöntemlerle önümüz kesilmeye çalışılmış ve görevine daha yeni başlayan Milli Eğitim Müdürümüze de olayı doğru dürüst anlatamamanın rahatsızlığı ile burada toplanmış bulunuyoruz.

 

İddiaların ortasındaki Şube Müdürü ile ilgili umuyoruz ki yeni Müdürümüz gerekeni yapacaktır. Bu sürecin hem kendi çocuklarımız hem de söz konusu çocuğumuz açısından bizim şubemizle sağlıklı olmayacağını düşünmekteyiz. Ayrıca, sözlerimize bu durumun düzeltilmesini tekrar hatırlatarak burada olduğumuzu ve burada olmaya devam edeceğimizi belirterek son veriyoruz. Lütfen sesimizi duyunuz ve bugün bizlere çözümü konusunda yardımcı olunuz.

 



Kaynak: Haber Merkezi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI