Bugun...



İSMAİL GÜNEŞ'TEN ÖZKAN YALIM'A SERT SÖZLER

İsmail Güneş'ten Özkan Yalım'a cevap gecikmedi, "Bizim getirdiğimiz paraya çökmek istiyor"

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2024 17:39

İSMAİL GÜNEŞ'TEN ÖZKAN YALIM'A SERT SÖZLER

İsmail Güneş'ten Özkan Yalım'a cevap gecikmedi, "Bizim getirdiğimiz paraya çökmek istiyor"
AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, Özkan Yalım'ın iddialarına yönelik bir açıklama yaptı. Güneş, Yalım'ın video çekerek kamuoyuna sunduğu bilgilerin tamamen resmi ve yasal çerçevede olduğunu belirtti.


İsmail Güneş, "Sayın Özkan Yalım, Başkan, ben size resmi olarak bir şey sordum, siz sanki burada illegal bir şey varmış gibi video çekerek yayınladınız. Yayınlayabilirsiniz, burada illegal bir şey yok, vatandaşlarımızın bilmesinde de bir mahsur yok." dedi.

 

Daha sonra Ahmet'ler Köyü’ne sosyal amaçlı bir salon yaptırmak istediklerinden söz eden Güneş, AK Parti iktidarında birçok köye sosyal amaçlı salonlar yaptıklarını belirterek, "AK Parti iktidarı olarak, Ahmetler Köyü’nün büyük bir köy olması nedeniyle buraya sosyal amaçlı bir salon yaptıralım dedik. Ahmetler Köyü, ayrıca 2014 yılında belediyeden düştüğü dönemde kasasındaki para ile il özel idareye devrolmuş bir köydü." ifadelerini kullandı.

 

"BÜTÇE STRATEJİ BAŞKANLIĞINDAN KAYNAK AYIRTTIK"

 

Güneş, İl Özel İdaresine yük düşmemesi için Bütçe Strateji Başkanlığından kaynak ayırttıklarını ve bu kaynağı bazı çıkan sorunlardan dolayı İl Özel İdareye belediye üzerinden aktarmaya karar verdiklerini söyledi. "2023 Aralık sonu itibari ile 15 milyon TL Bütçe Strateji Başkanlığından, Uşak Belediyesi hesaplarına geçirttim. 15 milyon TL'nin de 5 milyon TL'sini Uşak Belediyesi'ne kalsın dedim. 10 milyonuna da İl Özel İdare ile Uşak Belediyesi arasında yol yapım sözleşmesi imzalandı." dedi.

 

"ÖZKAN YALIM BİZİM GETİRDİĞİMİZ PARAYA ÇÖKMEK İSTİYOR"

 

Güneş, Özkan Yalım'ın bu paranın nereye harcandığını sorduğunu ve Uşak Belediyesine aktarılan paranın nereye harcandığını bilmediğini belirtti. "Neticede bizim talebimiz, Belediye Başkanının bu yaptığı sözleşmeye uymasıdır. Şimdi Özkan Yalım, bu sözleşmeye uymamak için ve bizim getirdiğimiz paraya çökmek için birtakım bahaneler uydurmaktadır." dedi. Ayrıca Güneş, "Taç giyen baş akıllanır ve makamların bir ağırlığı vardır. O makamların ağırlığına göre hareket etmesi gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 

"ÖZKAN YALIM'IN YARDIMLARI KARŞILIKSIZ DEĞİL"

 

Güneş, Özkan Yalım'ın 2013 yılında Sivaslı İlçesine babası adına bir okul yaptırdığını belirterek, "Teşekkür ederiz fakat şimdiye kadar Uşak'ta pek çok hayırsever okul yaptırdı ama Özkan Yalım kadar ben okul yaptırdım diyerek millete duyurmaya çalışan bir adam görmedim." dedi.

Güneş, Özkan Yalım'ın Uşak Belediyesine yaptığı yardımların karşılıksız olmadığını belirterek, "Mehmet Çakın belediye başkanı iken Uşak Belediyesine, Özkan Yalım Başkanımızın tam 400 bin euro yardım ettiğini duydum ve takdir edecektim ki neden bu yardımı yaptı diye araştırdım. Yapma nedeni ise Festiva'nın karşısında yer alan benzinlik ve arsasının ticari alana çevrilmesi ve turizm alanı ilan edilmesi karşılığındaymış, demek ki karşılıksız değilmiş." ifadelerini kullandı.

Son olarak Güneş, vatandaşları bu konuda bilgilendirmek istediğini belirterek, "Saygılarımı sunuyorum." dedi.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI