Bugun...



KARAOBA TÜVTÜRK'ÜN 750 MİLYON VERGİ BORCU BİR KALEMDE SİLİNDİ

Chp Uşak milletvekili Ali Karaoba bugün Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine bir Kürsü Konuşması gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2024 21:43

KARAOBA TÜVTÜRK'ÜN 750 MİLYON VERGİ BORCU BİR KALEMDE SİLİNDİ

İşte Chp Uşak milletvekili Ali Karaoba'nın meclis kürsüsünde gerçekleştirdiği konuşma metni.

 
 
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu ve bizleri ekranları başında izleyen vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.
 
İki gündür vergi kanunu üzerinde görüşüyoruz. Vergiyi tavana yaymak, çok kazanandan çok, az kazanandan az almak varken "Vurun abalıya!" diyerek emeklinin, asgari ücretlinin, işçinin, memurun, öğrencinin, çiftçinin, küçük esnafın yakasına yapıştınız. Milyonlarca vatandaşımız açlık sınırındayken, halk sizden çözüm beklerken siz "Vatandaşı nasıl daha fazla ezeriz?"in yolunu arıyorsunuz. Yatı katı olandan değil de ekmek peşinden koşan garibandan vergi almaya çalışıyorsunuz. AKP yirmi iki yıldır ülkeyi yönetiyor, hiçbir koşulda sorumluluk alacak iradeyi göstermiyorsunuz.
 
    Bakın, dünyanın en pahalı arabasını kullanıyor, en pahalı benzinini alıyoruz. Halk bir araç alırken 1 aracı kendisine, 1 aracı size alıyor. Dünyanın en pahalı elektronik ürünlerini bizler kullanıyoruz, iPhone şirketi bile ürettiği telefondan sizin kadar para kazanmıyor. Pasaportumuzun değeri her geçen gün yerlerde sürünüyor ama dünyanın en pahalı pasaport harcı bizde. Bağımsız olmayan TÜİK verilerine göre bile, hileli verilere göre bile enflasyonda dünyada ilk 5'deyiz. Sayenizde geçmediğimiz yollara, uçmadığımız havalimanına, kullanmadığımız köprülere, çürümeye yüz tutan hastanelere milyarlarca lira para ödüyoruz. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, dünyanın en masraflı cumhurbaşkanı da bizde. 
    Değerli arkadaşlar, sorunun sebebi olanlar sorunu çözemezler; damadı denediniz, olmadı, gözlerinde ışıltıyla Sayın Nebati'yi denediniz, olmadı, şimdi de Mehmet Şimşek'i mucizeler yaratsın diye, şimşek gibi çaksın diye getirdiniz, peki o ne yapıyor? İsrafı bitirmek yerine sağlık emekçilerine yapılan 170 TL'lik kıyafet yardımına göz dikiyor, "Yurt dışına çıkış harcını nasıl artırırım?"ın yollarına bakıyor, "Çiftçinin üretmesini nasıl engellerim?" "Türk Hava Yolları Müdürünü nasıl zengin ederim, nasıl daha çok para veririm?" "Yandaşın milyar dolarlık vergi borçlarını nasıl silerim?"; bunların peşine düşüyor. İnanın, bir emperyalist ülkenin bürokratını Türkiye'ye gönderseler, "Vergiler altında nasıl ezersiniz?" deseler, hiç kimseye gerek yok, Sayın Şimşek yetiyor. 
 
    Bu kanun teklifi de yine bir AKP klasiği yani Meclisi baypas ederek sarayın arka koridorlarında hazırlanmış, sarayın sadece mentalitesinin içinde olduğu, Meclisin yok sayıldığı bir teklif; halkın faydasına değildir. Bu bir kemer sıkma, bir tasarruf kanun teklifi değildir, vatandaşın ümüğünü sıkma kanun teklifidir. 
 
    Değerli milletvekilleri, temmuzda açıklanan TÜİK verilerine göre, 2023 yılında Türkiye'den yurt dışına 300 bin Türk göçmen gitmiş, bu giden nüfusun büyük çoğunluğu -bizim vatandaşımız- 20-29 yaş yani gençlerimiz, çocuklarımız ve yarınlarımız gidiyor. Ülkenin okumuş, meslek sahibi gençleri giderken peki Türkiye'ye kimler geliyor? 2023 yılında, kim olduğu belli olmayan 215 bin vatandaş kaydedilmiş. Kevgire dönen sınırlardan girenleri denetleme şansımız zaten yok yani bu sorunu Şimşek'le çözmeyi bırakın yıldırım bile düşürseniz bu sorunu çözemezsiniz.
 
    Sayın milletvekilleri, eski Ulaştırma Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan'ın bu ülkeye ve kamuya tek başına zararı 5 milyar dolar var, güncel kurla 160 milyar TL'den fazla. Son on beş yılda 5'li çetenin 130'dan fazla vergi indirimini ve affını yaptınız. Türk Futbol Federasyonu, nasıl seçildiğini bile bilmediğimiz 613 kişiyi Almanya'ya götürüp yedirdi, içirdi, ağırladı; parasını TRT'de doğru düzgün maç seyredemeyen vatandaşa ödetti. Vatandaşlar araç muayenesine 2.000 TL ödüyor, TÜVTÜRK zorunlu hâle getirildi, yabancılara satıldı, 750 milyon TL vergi borcunu bir kalemde sildiniz. Türk Hava Yolları cemaatlere tam 17 milyon bedava bilet verdi ama Uşak Havalimanı aylardır, yıllardır söylüyoruz, kapalı; Uşak halkı adına bu bedava bileti verenlere hakkımızı haram ediyoruz. (CHP sıralarından alkışlar) Diyanet İşleri Başkanlığının bir günlük bütçesi 260 milyon Türk lirası, yanlış duymadınız 260 milyon TL. Sizin derdiniz Türkiye'nin ekonomisini düzeltmek değil, sizin derdiniz vatandaş değil; sizin derdiniz yandaş. Şimşek sayesinde...Tarih kitaplarında hepinizin hatırladığı "Halk ağır vergiler altında eziliyordu." diye bir cümle vardı ya, ileride 2024'ü yazsalar Şimşek'i böyle hatırlayacaklar.
 
 Değerli arkadaşlar, herkes biliyor Sayın Şimşek'in zenginlerin Bakanı olduğunu ama unutmayın diyorum:
    "Saraylar saltanatlar çöker
    Kan susar bir gün
    Zulüm biter bir gün
    Menekşeler de açar
    Bugünlerden geriye
    Bir yarına gidenler kalır
    Bir de yarınlar için
    Direnenler kalır"
    Biz, grubumuz olarak bunlara karşı direneceğiz, halkımızın refahı için gece gündüz çalışacağız. 
 
Chp Uşak milletvekili Ali Karaoba konuşmasının ardından mecliste ki Chp sıralarından büyük alkış aldı.


HABER VİDEOSU





Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI