Bugun...



KİM BUNLARIN SORUMLUSU ? YKS SINAVI ÖNCESİ YÜKSEK SES VELİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI.

Uşak'ta semt pazarlarında ve okullarda yapılan düğünler yarın hayati bir sınava girecek olan gençlerimizi uykusuz bıraktı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-06-2023 23:44:39 Tarih: 18-06-2023 00:58

KİM BUNLARIN SORUMLUSU ? YKS SINAVI ÖNCESİ YÜKSEK SES VELİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI.

Uşak'ta Yaşanan Sorumsuzluk Kimlere Ait ?

 

Uşak'ta yarın YKS sınavı olmasına rağmen, gençlerimizin hayatını direk etkileyecek ve hayatlarının dönüm noktası olacak bir sınavın olmasına rağmen yetkililerin izin verdiği mahalle arası pazar yeri ve okullarda yapılan düğünlerden dolayı yarın sınava girecek öğrenci ailelerinden gazetimize bir çok şikayet mesajı geldi.

Her fırsatta YKS sınavının önemi ile ilgili açıklama yapan yetkililer gece geç saatlere kadar süren düğünlerle alakalı maalesef hiç bir şey yapmamanın yanısıra bu düğünlere onay vererek tüm mahalle sakinlerinin ve YKS sınavına girecek öğrenci velilerinin tepkisini topladı.

 

Uşak Esnaf Gazetesi şikayet hattına yaklaşık saat 21:00 den bu yana gelen şikayetler ve videolar YKS sınavına girecek öğrencilerin hiçe sayıldığını ve gece geç saatlere kadar uykusuz kalmalarına neden olduğunu gözler önüne serdi. Gazetemize bu konu ile ilgili geçtiğimiz yılllardan bu yana şikayetlerini bildiren bir takipçimiz tek suçlarının evlerinin bu pazar yeri karşısında olmasını ve annesinin vefatında bile eve taziyeye gelen misafirlerle bir birlerini duymakta zorlandıklarını ve en önemliside annesinin son günlerinde bu gürültü kirliliğine maruz kalıp çile çektiğini dile getirdi.

 

Fatih pazar yeri veya diğer ismi ile Cuma pazarı olarak nitelendirilen yerin Belediye  tarafından sürekli düğünlere kiralandığını fakat çevre halkının bu konuda asla görüşüne baş vurulmadığını söyleyen bir kadın okuyucumuz "etraftaki tüm mahalleli bu konudan şikayetçi, 2019 yılında mahalleli imza toplayarak belediyeye  baş vurduk, fakat asla bir geri dönüş olmadı. Bizler halk olarak rahatsız olmayı geçtik hastalarımız ve yatalak durumda olan kişiler bu durumdan hayli rahatsız Belediye neye dayanarak buraları kiraya veriyor ? ayrıca bu yerlerde ne bir güvenlik görevlisi nede zabıta var ortalık alkol alanlarla ve sarhoşlarla dolu biz mahalle sakini olarak yaz aylarında kapımızın önüne çıkıp oturamaz olduk. Her şey bir yana bu akşamda düğün var ve yarın gençlerimizi yakından ilgilendiren YKS sınavı var ama bu kimsenin umurunda değil saat 23:30 u göstermesine rağmen bangır bangır müzik evimizin içinde kulaklarımızı çınlatıyor. Yarın sınava girecek öğrencilerin ALLAH yardımcısı olsun ben böyle bir duyarsızlık, böylesine ihmalkarlık bir başka yerde görmedim. Sınavında başarısız olursa öğrencilerimiz ve gençlerimiz bunun tek sebebi Uşak Belediyesidir. Ayrıca okul bahçesinde yani düğün yapılan yerde sürekli çocuklar ateşli oyunlar oynayıp bir şeyler patlatıyorlar canımız burnumuza geldi Belediyeye başvuruyoruz polisi arayın diyorlar, polisi arıyoruz zabıtayı arayın diyorlar kimsenin bir birinden haberi yok tekrar zabıtayı arıyoruz mesaimiz bitti diyorlar ne yapacağımızı kime başvurup kime gideceğimizi şaşırdık sanki başı boş bir şehirde yaşıyoruz ve orman kanunları geçerli bu şehirde. Bizler yinede sustuk lakin bu akşam sınava girecek öğrencileri bile takmadan mahalle aralarında düğünlere izin verilmesinin sorumlusu kimse bunun hesabını sınavı kaazanamayan gürültüden uyuyamayıp sınavına geç kalan öğrencilere versinler, yeter artık"

 

Uşak Esnaf Gazetemize geln bir başka şikayette ise ablasının kanser hastası olduığunu belirten bir okuyucumuz hemen karşılarında ki okul bahçesinde yapılan düğünlerden dolayı hasta ablasının aşırı derecede rahatsızlık duyduğunu ve bu tür organizasyonların bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini aktardı.

Evet değerli yetkililer sınav anı ne kadar önemliyse sınav öncesi öğrenci psikolojiside o kadar önemli sınav saatinde korna çalınmasını yasaklamanız bir şey ifade etmiyor gece  saat 22:00 de uyumak ve sınava zinde bir şekilde girmek isteyen pek çok öğrencinin saat 24:00 kadar kulaklarında davul çalındı. Yapmayın gençlerimizin geleceği ile oynamayın ve bu tür organizasyonlara en azından böylesine hayati önem taşıyan sınavlar öncesi izin vermeyin...

Görüntüler yaklaşık 200 mt mesafeden çekilmiştir...

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI