Bugun...



SONER DEMİRÖZ ÖZEL HASTANELERE YÜKSEK FİYATLA ÖDEME YAPMAYIN

GAZETECİLER CANLI YAYINDA UYARDI.UŞAK' TA ÖZEL HASTANELERE ÖDEDİĞİNİZ FAHİŞ ÜCRETLERİ ANINDA GERİ ALABİLİRSİNİZ.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-07-2024 15:10:31 Tarih: 10-07-2024 14:46

SONER DEMİRÖZ ÖZEL HASTANELERE YÜKSEK FİYATLA ÖDEME YAPMAYIN

Moderatörlügünü Gazeteci İzzet Dönmez' in yaptığı Her Salı Akşamı Sat 20.00 ile 21.30 arası BRTV-EGEM TV ortak yayını ile Türk-Sat uydumuzdan yapılan Basın Kulübü programında , Son günlerde ilimizde en çok gündeme gelen olayların değerlendirilmesi yapıldı. GAZETECİLER UŞAKTA ÖZEL HASTANELERİN ALDIĞI MUAYENE ÜCRETLERİNİ ÇOK FAHİŞ VE BU ÖDEMELERİNİZİ YASAL OLARAK GERİ ALABİLİRSİNİZ DEDİ.


Basın Kulübü programında Gazeteciler,Uşaktaki  özel hastanelerdeki muayene ücretleri ve vatandaşların hakları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fiyatların adaletsiz ve keyfi şekilde belirlendiğine dikkat çeken Gazteciler, özel hastanelerin muayene ücretlerinde yasal sınırları çok aştığını vurguladı.


 "Uşak'ta Özel hastanelerde bir kaç ay önce 160 tl yerine 650 lira olan muayene ücretinin kısa sürede 950 liraya çıktığını görüyoruz. Bu durum, vatandaşın gerekli yasal başvuruları yapmamasından kaynaklanıyor. Özel hastaneler, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) belirlediği sınırların üzerinde ücret talep edemez. SGK, Özel Hastaneye hasta başı 160 lira öderken, özel hastaneler 160 tl veya Cumhurbaşkanlıgı onayı varsa hastadan en fazla 320 lira  talep edebilir. 950 lira gibi alınan muayane ücretleri hem çok fahiş hemde bu  rakamlar yasal değildir." dedi.
Vatandaşların haklarını aramaları gerektiğini belirten Gazeteciler "Muayene sonrası, fazla ücret ödeyen vatandaşlar,mutlaka ödedigi paranın makbuzu yada fişini almalı, hastaneden parasını geri istemeli, hastane vermezse mutlaka polisi aramalı  yada SGK ya başvurmalı, yada Cimerden Cumhurbaşkanlıgına baş vurarak fazla ücretinin iadesini talep etmeli.Bu durumda hemen Vatandaşlar, fazladan ödedikleri paraları geri alabilirler." şeklinde konuştu.


Genelde Uşaktaki özel hastanelerin yasal olmayan bu ödeme aldıklarını bildikleri için muayane oldugu özel hastanede bir yetkiliye başvurup parasını geri istediğinde hemen ödüyorlar.Çünkü Hastanın veya yakınının fahiş ödeme için SGK yada Polise baş vurması halinde 160 tl yerine 950 tl muayane ücreti veren kişi için hem parasını geri ödüyor hemde çok ciddi para cezası ödüyorlar. Ceza ödememek için özel hastane çogu zaman başvuranların parasını hemen iade ediyor.


Gazeteciler Uşak'ta  özel hastanelerdeki muayane hariç diğer hizmetler için de benzer durumların geçerli olduğunu belirterek, "Tahlil, röntgen gibi işlemler için de fazla ücret talep ediliyor. Vatandaşlar bu konuda da haklarını aramalı ve fazla ödedikleri paraları geri istemeli." dedi.
Gazteciler, Hastanelerde etik kuralların önemine vurgu yaparak, "Özel hastanelerin devletin belirlediği sınırların dışına çıkmaması gerekiyor. Etik kurallar çerçevesinde hizmet verilmesi hem hastanelerin hem de vatandaşların yararına olacaktır." ifadelerini kullandı.


Programda, vatandaşların hastanelerde karşılaştıkları diğer sorunlar ve çözüm yolları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Gazteciler vatandaşların haklarını savunmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, "Haklarınızı savunun ve gerekirse yasal yollara başvurun." dedi.
Eskiden ödedigi fazla muayane ve tahlil rötgen gibi ücretleride geri alabilecek olan hastaların bunu nasıl yaptıkları ile ilgili Gaztecilerin konuşmasını aşagıda videoda izleyebilirsiniz.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI