Bugun...



TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE Kİ KÖFTECİ YUSUF BASIN KULUBÜ PROGRAMINDA TARTIŞILDI

VATANDAŞ KÖFTECİ YUSUFAMI, DEVLETİN DENETİM KURUMLARINAMI İNANIYOR. Basın Kulübü programında tartışıldı.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2024 19:22

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE Kİ KÖFTECİ YUSUF BASIN KULUBÜ PROGRAMINDA TARTIŞILDI

Egem TV Yönetim Kurulu Başkanı Soner DEMİRÖZ "Devlet ülkede yaşayan insanların sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak zorundadır" DEVLETİM YAPTIGI , YARGININ ONAYLADIĞI DENETİMLER TARTIŞILIYORSA BİR YERDE BİR SIKINTI VARDIR. DEVLETİN KURUMLARI BUNA CEVAP VERMEK ZORUNDADIR. CEVAP VERMEZLERSE VATANDAŞ BU DURUMDA GÜVEN SIKINTISI YAŞAR. İLĞİLİ KURUMLAR BU KADAR KAMUOYUNA MAL OLMUŞ BU KONUDA SUSKUN KALMAMALI VATANDAŞIN GÜVENLİ GIDAYA ULAŞMASINDA GÜVEN VERMEYE DEVAM ETMELİDİR DEDİ.

 

Basın Kulübü programında Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM'ın Köfteci Yusuf'un önüne giderek gerçekleştirdiği açıklama Ülke genelinde eleştiri konusu oldu. Bir kısım bu açıklamayı uygun bulurken bir kısımda Bir Belediye Başkanın Köfteci Yusuf Restaurantlarının önünde , bu kişiyi yakınen tanıyorum, Bunu yapmaz gibi açıklamalarını anlamadıklarını söylüyor.


Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım yaptıgı açıklamada,


Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM'ın "Büyük bir kumpasa geçit vermeyelim! Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz katkısı bulunuyor dediler, yalan külliyen yalan. Bu iftirayı atanlar domuzluğu yapanlar. Büyük bir kumpasa geçit vermeyelim! Tamamen milli sermaye ve milli girişimci olan Köfteci Yusuf'a ve işletme sahibi Yusuf Akkaş'a SAHİP ÇIKALIM. Yakınen tanıdığım Yusuf Akkaş'a yapılan linç, karalama ve yok etme saldırısına karşı küresel Fast food firmalarının ekmeğine yağ sürmeyelim.  Türkiye’de iş yapmakta büyümek 12 bin kişilik kadroya ekmek kapısı açmak bu kadar zor olmamalı. Engeller ortadan kalkmalı ve adalet en kısa zamanda tecelli etmeli.” sözleri basın kulübü programında sert eleştirilere neden oldu.


Egem TV Yönetim Kurulu Başkanı Soner DEMİRÖZ, müslüman bir ülkede yaşıyoruz dinimizce domuz eti tüketmenin haram olduğunu belirtti ve bunun azıda haram çoğuda haram dedi.


Devlet ülkede yaşayan insanların sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak zorundadır bunun için gerekli çalışmaları ve denetimleri yapar, Köfteci Yusuf'ta da yapılan iki incelemede kullanılan etlerin içine domuz eti karıştığı tespit edilmiş ve bu durum mahkeme tarafından da onaylanmış,  üretilenen ürünlere kefilim gibi sözler mahkeme ve Tarım Bakanlığı denetimlerini tanımamak onlara güvenmemektir dedi.


Bu güvensizligi bu kadar açık bir şekilde ortaya sadece Başkan Yalım değil bir çok kişi ve kurumda ortaya koymuştur, Devletin yetkilileri bu durumda hala suskun olursa bu söylemler daha çok karşılık bulur.


Köfteci Yusufa yapılan denetim ve bunun sonunda kesinleşen yargı kararlarını ilgili kurumlar vatandaşa anlatmalı dedi.


Hükümete ve onun icraatlarına bir Rest konusu olarak özellikle herkesin hakkı olan gıda güvenligi konusu olmamalı. Şimdi tekrar soruyoruz Devlet Köfteci Yusufda Domuz eti bulduk diyor ve bunu yargı yani mahkeme onaylıyor, Yüzde Doksan Dokuzu Müslüman bir ülkede hala  insanlar inadına Köfteci Yusufa giderek köfte yiyor ve bunu Köfteyi yeriz Köfteci Yusufu yedirmeyiz diyerek yada Köfteci Yusun etlerinde Domuz vardır diye ifira edenler Domuzdur diyorsa bir yerlerde sorun vardır. Denetim ve Yargı kararlarının iftira olmadıgı ispatlanmalıdır. Çünkü Domuz eti vardır diyen Tarım Bakanlıgı denetcileri ve bunu onaylayan Adalet Bakanlıgı Yargıçlarıdır. Yani bir iftira var ise muhatap bellidir, ifira yoksa Devlet kurumları sessiz kalmamalıdır dediler.


Gazeteci İzzet Dönmez ise durumun siyasallaştırıldığını bu yaklaşımın uygun olmadığını yetkili mercilerin burada yaptığı denetimde domuz etini tespit ettiklerini insaların bu kadar aç gözlü olmaması gerektiğini belirtti.


Gazteci Akademisyen Kartal Şahin'de Devletin denetim ve yargı organlarının kararları tartışılıyor, hatta binde biri bile haram olan Domuz etinin varlıgı tartışılıyor, halbuki bunlar olmamalı devlet bu duruma bir çözüm üretmeli dedi.
Aşagıdaki videoda haberin videosunu izleyebilirsiniz.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI