Bugun...



UŞAK BARLAR SOKAĞINA KESİLEN 5.5 MİLYAR LİRA CEZAYI KONUŞUYOR.

Uşak barlar sokağında ki işletmelere kesilen dudak uçurtucu rakamlar işletme sahiplerini isyan ettirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-10-2024 04:18:36 Tarih: 15-10-2024 01:36

UŞAK BARLAR SOKAĞINA KESİLEN 5.5 MİLYAR LİRA CEZAYI KONUŞUYOR.

İŞTE UŞAK'TA BARLAR SOKAĞINA YAZILAN CEZALAR


Yaplıan pazarlıklar sonucu Barlar sokağında ki işletme sahipleri pes etmek zorunda kaldı.


Uşak'ta son günlerde kamu oyunu bir hayli meşgul eden ve Uşak Belediyesi tarafından Uşak'ta bulunan "Barlar Sokağı" işletmecilerine afaki bir şekilşde kesilen cezaların nasıl ve neye dayanarak kesildiği hala kamuoyunun gündeminde.

 

Geçtiğimiz günlerde Uşak Barlar sokağında ki işletmelere kesilen toplamda neredeyse 5.5 milyarlık ceza işletme sahiplerini ayağa kaldırmış ve tüm Uşak halkın'da da büyük bir şaşkınlık yaratmıştı. Uşak Belediyesinin toplam borcundan bile fazla olan toplam bu ceza ile ilgili tartışmalar ve ortada neler döndüğüne ilişkin söylentilere Uşak Esnaf gazetesi olarak açıklık getirip nokta koyucaz.

Bu cezanın kesildiğini duyduğumuzda zaten böyle bir cezanın ödenmesinin mümkün olmadığını da o gün söylemiştik. Ödenmesi mümkün olmayan bu cezaların aslında başkan Yalım'ın bazı şeyleri yaptırabilmek adına kestirmiş olabileceğini de dile getirmiş ve komple o arazi ile birlikte tüm işletmelerde satılsa bu paranın ödenemeyeceğini hatta kimsenin ödemeyeceğini de söyledik.


Evet gelelim şimdi neredeyse 5.5 milyar liraayı bulan ve 12 işletmeye kesilen bu ccezalar nasıl bu hale geldi. Bu cezalar tebliğ edildikten sonra sitenin yetkili ağılardan aldığımız bilgilere göreönde gelenleri Özkan başkanla bir görüşme yapar ve bu görüşme sonrasında Başkan Özkan Yalım site sakinlerinden Uşakspor için 20 milyon lira toplanmasını talep eder, site sakinleri bu rakamıda ödemeyeceklerini böyle bir paraları olmadığını söyledikten sonra bu kez Başkan Yalım site civarına yapılacak taksi durağı projeleri olduğunu ve her işletme sahibinin 3.5 milyon lira vererek bir taksi plakası almalarını ister fakat Özkan başkanın bu isteğide site sahipleri tarafından öyle bir paramız yok diyerek geri çevrilir.Tam görüşmeler ve pazarlıklar tıkandı derken bu kez Özkan başkan Belediyelerin bu cezaları 10 da 9 oranında düşürebileceğini, buna belediyenin yetkisi olduğunu ve son olarak her işletme sahibinin 360 bin tl ödemesi durumunda bu cezaları 10 da 1 e çekeceğinin sözünü verir, tabi bu teklif site işletmecileri açısından diğer borçlar hesaba katıldığından zorda olsa kabul edilir ve site işletmeciler belediye'ye site çalışma saatlerinin 05:30 a yükseltileceği sözünü alarak 360 bin tl yi 60 milyar taksitler halinde 6 ayda ödemeyi kaul eder ve pazarlık sona erer.. Tabi ki burada ödemeyi kabul edenler olduğu gibi bu cezalar ve istenen para ile ilgili 4-5 işletme sahibinin Belediye'ye dava açacağı(açtığı) yine gelen bilgiler arasında.

Değerli Uşak Esnaf Gazetesi takipçileri şimdi ödenecek para konusunda bir anlaşma sağlanmış lakin bu cezaların hangi sebeple kesildiği ve 11.472 lira olarak ilk cezası kesilen bir işletmeye, son cezaya kadar nasıl bir faiz oranı ve arttırma ile toplam 6 milyon tl yi geçen bir ceza kesilir ? işletme sahipleri bu konuya ateş püskürdükleri kadar saat geçtiği için kesilen cezaların zamanında tebliğ edilmemesi ve işletmelerine hiç bir belediye personeli gelmeden sadece dışarıda gördükleri bir kaç araba yüzünden ön yargılı davranıp dışarıdan fotoğraflanarak içeride müşteri varmı yokmu bakmadan bu cezaların kendilerinin haberi olmadan kesilmesidene de yine işletme sahipleri isyan eder duruma gelmiş. Bir işletmeci "Emniyet mensupları bir denetleme anında içeri girer eğer bir eksiklik veya ceza uygulanacak bir durum varsa tutanağını tutar ceza ve tutanağı bize imzalatır ve gider ama belediyenin bize kestiği cezalar sadece dışarıdan çekilmiş fotolara bakılara yazılmış, ayrıca bize 1.5 ay sonra tebliğ ediliyor, tabi o arada faizide işlemiş oluyor"diyerek tepkisini dile getiriyor. İşletmecilerinde 03:30-04:00 de müşteriler dağıldıktan sonra içeride kendilerinin ertesi gün için hazırlık yaptklarını, hesaplarını yaptıklarını ve zaten kendi personellerininde arabalarının dışarıda durduğu ve içerde hiç müşteri olmamasına rağmen belediyenin bu cezaları kendilerine uyguladıklarını dile getiren işletme sahipleri yine barlar sokağında işletmesi bulunan Uşak Belediye meclis üyesi Mustafa Mehmet Arslan'ın ise nedense site içersinde tek ceza yemeyen işletme olduğunu bunu Başkan Yalım'a sorduklarında o cezalarının hepsini zamanında ödedi yanıtını aldıklarını ama bu söylemin pek de inandırıcı gelmediğini dile getiriyorlar. İşletme sahipleri ayrıca Asayiş Şube müdürlüğünün kendilerine yarım saat tolerans tanıdığını fakat Özkan başkan'ın emniyete baskı yaparak bu toleransıda ortadan kaldırttığını iddia ediyorlar. Yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği işletmelerde ailelerinde hesaba katıldığında bu rakamın 1000 kişiye kadar çıkacağını söyleyen işlletmeciler zaten zor günler yaşıyoruz bu ceza  olayı yaşadığımız şu zor dönemde bizleri iyice çıkmaza soktu diyerek üzüntülerini dile getiriyor..

 

Evet kıymetli dostlar şimdi sizlerde sanırım neden toplam 12 işletmeye 5.5 milyar gibi bir rakamın ceza olarak kesildiğini az boz anlamış olmalısınız. Sonuçta bu işletmelerden pazarlıklar sonucu yine toplam 4.5-5 milyon lira civarında bir para toplanmış olacak. 

 

Başkan Özkan Yalım başkanlığı süresi boyunca daha pek çok kez bu tür şeylerle haberlere konu olacak gibi geliyor. Firma isimleini vermek istemiyorum ama Özkan Başkan'ın para istediği pek çok işletmenin olduğu yine edindiğimiz bilgiler arasında. 


Bakın sevgili dostlar tamam Başkan Uşak ve ya Uşakspor için daha iyi şeyler yapmak adına bu tür dayatmalara imza atabilir ama bunu insanların canını yakmayacak şekilde yapması bence daha iyi olur gibime geliyor...

 

İzzet Dönmez
Saygılar Bizden Efendim....
izzetdonmaz064@gmail.com




Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI