Bugun...



UŞAK SERAMİK GENEL KURULUN DA NELER YAŞANDI ?

Basın Kulübü programında Uşak Seramik Genel Kurulunda yaşananlar ele alındı

facebook-paylas
Tarih: 10-07-2024 14:32

UŞAK SERAMİK GENEL KURULUN DA NELER YAŞANDI ?

Moderatörlügünü Gazeteci İzzet Dönmez' in yaptıgı Her Salı Akşamı Sat 20.00 ile 21.30 arası BRTV-EGEM TV ortak yayını ile Türk-Sat uydumuzdan yapılan Basın Kulübü programında , Son günlerde ilimizde en çok gündeme gelen uşak seramik Genel Kurulundaki olayların değerlendirilmesi yapıldı.

 

TANIŞ AİLESİNDEN YÖNETİMİ ALMAK İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA VEREN,ÇİGDEM METO 'NUN TECRÜBESİ BİLİNMİYOR. 500 KİŞİYE YAKIN İNSANIN İSTİHDAMI ŞANŞA BIRAKILAMAZ.

 

Gazeteciler, Özellikle Uşak Seramik Yönetimini ele geçirmek, Yönetim Kurulu Başkanı olmak istedigi söylenen, Çiğdem Meto’nun fabrika yönetimindeki tecrübesinin ne olduğunu bilmediklerini ve bu durumun " 500 kişiye yakın insanı çalıştıran şirketi büyük bir maceraya sürükleyeceğini'' iddia etti.

 

“Tanış Ailesi’nin yıllardır yönettiği ve başarıyla büyüttüğü bu şirketin, tecrübesinin ne oldugunu bilinmeyen ellerde bir enkaza dönüşmesini istemiyoruz diye ekleyen Gazeteciler, Uşak'ta buna benzer bir çok, çok ortaklı şirketin şu anda kapalı olduğunu, üretim yapmadığını ve çalışanlarınında çok magdur kaldığını söyledi.

 

YERİNDE YÖNETİM

 

 Tanış Ailesi’nin Uşak’ta yaşadığını ve fabrikanın yönetiminde yerinde bulunmanın önemine dikkat çekti. “Uşak’ta yaşamayan, fabrikaya uzaktan bakan bir yönetimle bu iş yürümez. Çiğdem Meto’nun genel kuruldan genel kurula gelmesi yetmez.” ifadelerini kullandı.

 

YASAL SÜREÇ BAŞLIYOR

 

Yaşanan arbede ve hakaretler sonrası hukuki süreçlerin başlatıldığını belirten Gazeteciler, özellikle şu andaki yetkili yönetim kurulundaki Tanış Ailesinin bu genel kurulda çok ağır hakaretlere ve şiddete maruz kaldığını duyuyoruz,  bu sürecin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Uşak Seramik’in geleceği için yönetim değişikliği ile ilgili, bu göreve talip olanların arbede ve suçlamalar yerine net ve somut projelerini sunması gerektiğini söylediler.

 

20 YILDIR UŞAK SERAMİKİ YÖNETEN TANIŞLAR GRUP, 20 YILDA FABRİKAYI BİR SERAMİK DEVİ HALİNE GETİRDİ.

 

Yüzde 18'i geçkin hisse ile en yüksek payı elinde bulunduran Tanışlar Grup'u en yakın hisse olarak Yüzde 6 lık hisse oranı ile Çigdem Meto takip ediyor. En yüksek hissenin sahibi olan Tanışlar Grup 2004 yılından beri Uşak Seramiki yönetiyor. Fabrikanın makina ve ekipmanlarını yenileyen , 500 kişiye yakın kişiye iş imkanı sağlayan fabrika  aynı zamanda ürün çeşitlerini ve kalitesinide artırdı. Son günlerde en çok hissesi artan Borsa şirketlerinden olan Uşak Seramik son dönemdede hisse değerlerini bir kaç kat daha artırdı. İlimiz için çok önemli istihdam kaynalarından olan ve istikrarla yoluna devam eden Uşak Seramik'in böyle arbede  ve benzeri konularla anılmasından Uşaklılar çok rahatsız oluyor, son günlerde yapılan bu asılsız ve itibar zedeleyici haberlere Uşak Seramik Yönetimi bir Basın açıklaması ile cevap verdi, bu açıklamayıda programda okyutan gazeteciler Uşak Seramigi maceralara sürüklemek isteyenlere karşı her zaman Uşaklının tepkisi vardır dedi.

 

Programın detayını videoda izleyebilirsiniz.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI