Bugun...



Uşak'ta Hangi Partiden Kim Aday Adayı Oldu

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimleri öncesinde siyasi partilere aday adaylığı başvuruları bazı partilerde sona ererken bazı partilerde ise son günlere gelindi.

facebook-paylas
Tarih: 25-03-2023 01:47

Uşak'ta Hangi Partiden Kim Aday Adayı Oldu

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimleri öncesinde siyasi partilere aday adaylığı başvuruları bazı partilerde sona ererken bazı partilerde ise son günlere gelindi.

 

Aday adaylığı başvuruları sona eren Adalet ve Kalkınma Partisinde aday adayları seçmen ile bire bir temas kurmaya başladılar.28 aday adayı bulunan Ak Parti de,mevcut Milletvekillerinden Op.Dr. İsmail Güneş adaylık başvurusunda bulunurken 3 dönem kuralına takılan Mehmet Altay adaylık başvurusunda bulunmadı. Önce ki seçim dönemlerinde iki dönem Uşak Milletvekili olarak görev yapan Dr. Alim Tunç’da 28. dönem için başvuru da bulunan isimler arasında bulunuyor.


 Eski İl Başkanlarından Basri Yıldırım ve Servet Kuş’unda aday adaylığı başvurusunda bulunduğu Ak Parti de 4 kadın aday adayı da yer alıyor. Kadın aday adayları ise Melisa Ceylan,Nimet Nur Emet, Hilal Sabancı ve Aylin Alaas oldular.

 

Uşak Ak Parti de aday adayları;
 

Sezer Ateş

Melisa Ceylan

Altan Tufan

Aylin Alaas
Süleyman Öztürk
Hüseyin Tanış
Saim Erdem
Alim Tunç
Murat Aydoğ
Hüseyin Ufuk Uğur
Hüseyin Zorbozan
Hilal Sabancı
Ahmet Mıllık
Mehmet Cevizci
Mehmet Karaçallık
Ali Sarıca
Tahir Emre Can
Ömer Özden
Yücel Karakuş
Mehmet Ali Aymaz
Mahmut Yeşiltaş
İsmail Güneş
Nurullah Cahan
Halil Emre Yeşilçiçek
Basri Yıldırım
Oğuz Demirkol
Servet Kuş
Nimet Nur Emet oldular.

 

Cumhuriyet Halk Partisi aday adayları;

 
Ali Karaoba
Sevinç Soyer Yazgan
İsmet Akın 
Sultan Baykal
Emre Ünlütürk oldular.

 

Cumhuriyet Halk Partisinde aday adayları il eski başkanı Dr. Ali Karaoba, il yönetim kurulu eski üyesi Sevinç Soyer Yazgan, Emre Ünlütürk, İsmet Akın ve Sultan Baykal oldular.
Mevcut Milletvekili Özkan Yalım’ın da aday adaylığı başvurusunu yaptığı dikkate alınırsa 6 Aday Adayı var. Geçmiş seçim dönemleri dikkate alınırsa bu sayının çok yetersiz olduğu söylenebilir,hele önümüzde ki seçimlerde iktidar olma beklentisi içinde olan bir parti için.Ancak; CHP’de seçimlere ittifak halinde ‘tek’ olarak girilip girilmeyeceği bilmecesinin çözülememiş olması nedeniyle aday adayı sayısının az olduğunu söyleyenler de var.

İyi Parti aday adayları ise;
 
Mehmet Onur Başaltın


Dalyan Özdemir
Tolga Pirinçci
Ramazan Soydemir
Muhammet Gür
Emel Taşkın oldular.


İyi Parti de aday adaylığı başvuruları henüz devam ediyor,bu nedenle yeni başvurular olabilir. Belediye meclis üyeliğinden istifa eden Tolga Pirinçci ilk aday adayı olarak başvuru yapan isim oldu. Önce ki yıllar da Doğru Yol Partisinden Milletvekili adayı, daha sonra CHP’den Belediye Başkan aday adayı olan Op. Dr. Dalyan Özdemir’in  merkez sağ seçmen ile İyi Partinin bağlantı kurmasını  sağlayabileceği konuşuluyor. 31 Mart yerel yönetim seçimlerinde Belediye Başkan adayı olan Muhammet Gür’de aday adayları arasında yer aldı,Muhammet Gür’ün önümüzde ki yerel seçimler de aday olacağı sanılıyordu.

 

 Milliyetçi Hareket Partisi aday adayları;
 
Ayhan Kınden
Oğuz Çakmak
Musa Akgün
Muzaffer Sait Dönmez
Atakan Turunç oldular.


 
Eski il başkanı Ayhan Kınden aday adaylığını ilk açıklayan isim oldu. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Sait Dönmez de parti çevrelerinde bilinen bir isim. Emekli bir Asker olan Oğuz Çakmak da aday adayı olarak MHP listesinde yer aldı.

 

 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimlerine 50 gün kaldı. Milletvekili aday listelerinin 8 Nisan da kesinleşmesinin ardından seçim döneminin tam anlamıyla başlaması beklenebilir, şimdilik partiler iç sorunları ile uğraşırken, aday adayları da kendilerini seçmenden çok genel merkezlere beğendirmeye özen gösteriyorlar. Çünkü adayları seçmen değil genel merkezler belirliyor.




Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI