Bugun...



Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş Basın kulübü Programına Katıldı.

Rekttör Savcaş öğrencilerin neden Uşak Üniversitesini tercih etmeleri gerektiğini "Basın Kulübü" programında anlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-08-2023 18:28:33 Tarih: 02-08-2023 17:09

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş Basın kulübü Programına Katıldı.

Öğrencilerin neden Uşak Üniversitesi'ni tercih etmesi gerektiğine dair yöneltilen soruya "Uşak, Afyon, Denizli, İzmir gibi büyük şehirlere yakınlığının yanında Zafer Havaalanına yakın olması, karayolu ile kolay seyahat imkanı Uşak'ı cazip kılmaktadır. Uşak, İzmir'e 211 kilometre, Ankara'ya 368 kilometre, Antalya'ya 295 kilometre ve İstanbul'a 499 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca Uşak barınma sorunu olmayan bir şehirdir. KYK yurtlarını tercih eden tüm öğrenciler yurtlara yerleşirken şehir merkezinde özel apart ve yurtlar bulunmaktadır." Dedi.

“Öğrenci memnuniyetini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar nelerdir?" Sorusuna Savaş "Öğrencilerin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde ve ülke koşullarını dikkate alarak koruyucu, önleyici, rehabilite edici sosyal hizmet sumaktadır. Sosyal hizmet birimi öğrencilerin güçlü ve bağımsız bireyler olmasına yardımcı olmak için sağlık, kültür ve spor daire başkanlığına bağlı olarak hizmet vermektedir." Diye konuştu.

Uşak Üniversitesi Tarihi

Uşak Üniversitesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'her ile en az bir üniversite' projesi kapsamında 2006 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesinden ayrılarak kurulmuştur. Üniversite kuruluşunun 17.yılında fiziksel ve beşeri altı yapısını tamamlamış ve kalite odaklı çalışmalarıyla yoluna 'Aklın ve Bilimin Işığında Yeni Nesil Üniversite' olarak devam etmektedir.

Modern, yeşil ve sosyal bir kampüsü olup Dünya en yeşil kampüsler sıralamasında ilk 900 üniversitenin içinde yer almaktadır.

Uşak Üniversitesi çalışmalarını öğrenci Merkez ve kalite odaklı olarak devam ettirmektedir.

Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması programı ile Türkiye'de bir ilk DTS tasarım merkezine sahiptir. Erişilebilirlik açısından engelsiz üniversite olarak anılmaktadır.

 Uşak Üniversitesinde;

1 enstitü (lisansüstü eğitim enstitüsü)

14 fakülte

11 meslek yüksekokulu 21 tane araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır.

Uygulamalı eğitim modeli ile fakülte ve meslek yüksekokullarında 7+1, 3+1 uygulamaları kullanılmaktadır. Bu sayede öğrenciler öğrenimlerinin son döneminde işletmelerde, firmalarda, sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitim alarak mezun olmadan istihdam sahibi olmaktadır.

Öğrencilere sağlanan Erasmus değişim programında 112 ülke ile anlaşma yapılmıştır.

Mevlana değişim programı ile Japonya Teikyo Üniversitesi de dahil olmak üzere 19 ülkeden toplamda 46 yükseköğretim kurumu ile anlaşma bulunmaktadır.

Uşak Üniversitesi düzenli olarak her yıl uluslararası üniversitelerden akademisyenlerin ve öğrencilerin ağırlandığı 'Uluslararası Hafta' düzenlemektedir.



HABER VİDEOSU





Kaynak: HABER MERKEZİ

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI