Bugun...



UŞAK VALİSİ DR. TURAN ERGÜN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ.

Uluslararası "Moon Camp Challenge" Yarışmasında Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi Shinning Stars Takımımızdan Dünya Birinciliği

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2023 21:15

UŞAK VALİSİ DR. TURAN ERGÜN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ.

Avrupa Uzay Ajansı tarafından düzenlenen Uluslararası "Moon Camp Challenge" yarışmasında Dünya 1.'si olan Uşak Turan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Beril Kemah, Berra Ersoysal, Emre Ay ve Mustafa Erdoğan, danışman öğretmen Nurettin Can Bodur, BİLSEM Müdürü Hakan Erdal ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Şahin, Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün'e proje süreci ile bilgilendirmede bulundular.

 

Öğrencilerimiz sayın Valimiz tarafından ödüllendirildi.

Moon Camp Challenge (Ay Kampı Mücadelesi), Photoshop, Adobe Acrobat Reader, Fusion360 gibi sık kullanılan yazılımların sahibi Autodesk şirketi ile Airbus Foundation tarafından desteklenen; Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından yürütülen uluslar arası bir yarışmadır. Havacılık ve Uzay alanında yapılan

araştırmalar, Ay'a bir kamp kurulması; kampın araştırma yanında, Ay'da tespit edilen kaynakları çıkarma, işleme ve uzay seyahatleri için yakıt ikmal istasyonu olarak kullanılmasının önemi konusunda araştırmacıların fikir birliğine varmasını sağlamıştır. Yarışma, bu konsept üzerine kurulmuştur.

Yarışma kapsamında, öğrencilerin 3B modelleme araçlarını (Tinkercad, Fusion360 vb.) kullanarak kendi Ay Kamplarını tasarlamalarını sağlamak için yenilikçi öğrenme teknolojilerinin kullanılması hedeflenmiştir. Yarışma, tasarım yoluyla öğrenmeye ve bilimsel deneylere odaklanan hazırlık çalışmalarını içerecek şekilde görevler şeklinde kurgulanmıştır. Yarışma kapsamında, ekipler Ay şartlarına uygun şekilde Ay Kamplarını tasarlamalı, yerel kaynakların kullanımını dikkate almalı ve astronotlar için koruma ve yaşama ve çalışma olanakları sağlamalıdır. Bu hedefleri gerçekleştirmek amacıyla öğrencilerin Fen Bilimleri, Matematik disiplinleri yanı sıra mühendislik, teknoloji kullanımı ve 3B Modelleme alt disiplinleri arası çalışmalar yapmalarına ihtiyaç duyacakları öğrenme ortamlarında çalışmaları amaçlanmıştır.

 

Yarışma kapsamında hazırlanan 3B tasarımlar ve tasarım raporları, Avrupa Uzay Ajansı ile Airbus Foundation uzmanlarından oluşturulan jüriler tarafından Kör Hakemlik Sistemi ile değerlendirilmektedir.

 

Moon Camp Challenge, 2019 yılından bu yana her yıl düzenlenmektedir. Bu yarışmaya 2022-2023 yılında 39 ülkeden 5354 öğrenci katılmıştır. Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi 6.Sınıf Öğrencileri Beril KEMAH, Berra ERSOYSAL, Emre AY ve Mustafa ERDOĞAN tarafından kurulmuş olan "Shining Stars" takımının danışmanlığını Turhan Akçay BİLSEM Fen Bilimleri Öğretmeni Nurettin Can BODUR yapmaktadır. 2022-2023 Moon Camp Challenge yarışması Kâşifler kategorisinde (14 yaş ve üstü) yarışarak ülkemizi temsil etmiştir.Takımımız, AB Üyesi olmayan ülkeler sıralamasında ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Hindistan gibi ülkeleri geride bırakarak Dünya 1.'si olmuştur.

 

Yarışma kapsamında ilk 3'e giren takımlar Haziran ayı içinde Avrupa Uzay Ajansı tarafından belirlenen gün ve saatte Avrupa Uzay Ajansı Ana Üssüne çevrimiçi toplantı yoluyla bağlanarak ödül tören gerçekleştirilecektir. Ödül töreni sonrası takımlar, Avrupa Uzay Ajansı astronotları ve uzay bilimcileri ile görüşme yapacaktır.




Kaynak: Haber Merkezi

Editör: İzzet Dönmez




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI